måndag 3 november 2008

Blossa 08

En av årets viktigaste dagar är just idag, dagen då Blossa släpper sin årgångsglögg. I år har den då det inte helt otippade namnet Blossa 08. I samband med ett tappert försök att få igång värmen hemma i huset efter ett samtal till VVS-firman så införskaffades ett antal flaskor på vägen förbi systemet :-)

Blossa 08 beskrivs som följer på Systembolagets hemsida:
Blossa 08 är en glödande årgångsglögg, namngiven efter året den kom till. Den har en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika. De blåröda bären från våra nordiska skogar skänker värme i juletider. Servera den rykande het, eller rumstempererad i ett vackert glas, tillsammans med nära och kära.

Blossa 08 har en stor och bärig doft med klassiska toner av kardemumma och ingefära samt en elegant blåbärskaraktär. Den är fyllig och smakrik med intensivt kryddiga toner, frisk fruktsyra och tydlig blåbärskaraktär. Lång eftersmak med balanserad sötma och generös bärighet.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Sautan! Jag missade detta i år :-( De har dock 128 kvar på Wachtmeister enligt deras sajt så jag får ila in imorgon. Har kvar ett ex av den limiterade "5 årsgånger" från förra året. Tröstar ju dock föga om man missar årets som på förhand låter mumsig!

Unknown sa...

Jag har ett par ex jag med! :-)

Tobbe sa...

Fasen, ni får ju hålla kolla på såna här viktiga saker!

Har ett ex 06, 2.5 07 och nu 5 08 förrutom den med 5 småflaskor :-)

Åsa sa...

Vilket är det alkoholfria alternativet då??

Anonym sa...

Tydligen får Wachtmeister in 400 nya imorgon. Då j****r!