fredag 23 januari 2009

Dagen efter dagen före

Tillbaka igen efter ett par dagar hemma med kass kista. Hoppas den är nöjd med vad den åstadkommit under de två senaste dagarna och inte tänkte bråka mer!

Vad hinner man göra under två dagar i soffan tro?

Man hinner man se hela första säsongen av True Blood på 12 avsnitt. En serie som jag kan rekommendera även om jag har lite svårt för Anna Paquin som spelar huvudrollen sen hon gjorde en tämligen taskig roll som Rogue i dom tre filmer om X-men som gjorts på senare år. Här känns hon dock tämligen trovärdig i huvudrollen som Sookie Stackhouse. Även Sverige bidrar med Alexander Skarsgård i rollen som Eric, nån slags ledare över en av dom fem "vampyrsektorer" som finns i Nordamerika. Precis som Peter Stormare gjort i flera filmer kläcker Alexander ur sig några repliker på svenska. Vampyrer är då huvudtemat och det är ju allt en bra utgångspunkt för vilken serie som helst :-) En välgjord och överlag välspelad serie som till sommaren får en fortsättning med 12 nya avsnitt.

Man hinner även än en gång se en av tidernas bästa actionrullar, Terminator 2, och konstatera att effekterna håller hjälpligt fortfarande samt att Edward Furlong fortfarande är irriterande i sin roll som John Connor. Har för övrigt ett lite ovaligt exemplar av den. Är den första utgåvan av Ultimate Collector's Edition som släpptes 2000. Den mest speciella med den är att själva skivan är DVD-18, dvs dubbla lager på dubbla sidor. Producerades inte mycket såna skivor för dom hade hög felprocent och var dyrare än att köra två skivor istället. Dock behöver man inte byta sida efter halva filmen (haft en sån oxå!) utan filmen ligger på en sida och extramaterialet på den andra.

Även Dragonheart hann få sig en genomtittning för första gången på många år. Den beskådades till och med på HD DVD och bekräftade lite det jag länge misstänkt nämligen att det finns antagligen inga större vinster i de flesta att byta ut sina nuvarande dvd-utgåvor av lite äldre filmer (pre 2000 gissningsvis). Nu har jag inte ägt just Dragonheart på vanlig dvd men tar man en gammal film som inte är producerad med modern teknik och mastrar om och putsar lite på den och sen släpper den i HD så ser det ut som, ja, vilken äldre film som helst på dvd, varken mer eller mindre. Möjligen syntes det än tydligare att dom effekter som var state-of-the-art 1996 inte är det längre.

Veckans musik på jobbet har till största delen dom tre dagar jag jobbat bestått av Scar Symmetry's tre utmärkta plattor. I samband med att jag letade upp videon till The Illusionist såg jag att dom tydligen bytt ut sin sångare Christian Älvestam mot två nya, en på growl och en på rensång (Christian körde båda själv). Hoppas inte det påverkar negativt för den numer då tidigare sångaren Christian gör ett jäkligt bra jobb!

1 kommentar:

Anonym sa...

Får nog ta och flukta in True Blood (trots Alexander Skarsgård)!